Омбудсманът ще връща младите хора в България с нов закон

12:10, 31 юли 19 / Политика 25 1193 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Омбудсманът Мая Манолова внесе в Народното събрание Закона за личния фалит, съобщи „Фокус“.  Законът е резултат от едногодишната работа на екипа на обществения защитник съвместно с магистрати и експерти.

България е единствената държава в ЕС, която няма такъв закон. В същото време българите са на четвърто място по свръхзадлъжнялост на гражданите.

Омбудсманът внася в парламента Закона за личния фалит

Близо 800 млн. годишно са необслужваните кредити у нас.

Според Манолова е важно депутатите да чуят какво е очакването на хилядите българи, които са длъжници и бегълци в собствената си държава и които се крият, защото са в невъзможност да си платят дълговете. Както и на младите хора, които искат да проявят смелост да започнат бизнес и да организират по един добър начин своя живот и този на семействата си.

Мая Манолова: Решение да се кандидатирам или не за кмет на София ще взема аз

„Страхът от грешка наистина превръща започването на бизнес в руска рулетка, при която ти имаш право на една грешка, на един изстрел. Това е заради липсата на Закона за частния фалит, който да окуражи младите, предприемчивите да рискуват, да бъдат смели, да започват бизнес. За това те го правят извън границите на България“, заяви Манолова.

Според обществения защитник младите рискуват, започват бизнес и успяват в други държави, но това носи полза на чужди икономики.

 „Очаквам депутатите да чуят младите хора. Ако искаме да ги върнем в България, трябва да създадем среда те да бъдат тук. Приемането на този закон е част от тази среда, от задължителната нормативна база да имат сигурността да инвестират, да започнат бизнес, да бъдат предприемачи и да допринасят тук в България“, каза още Манолова.

Свиленски: Манолова е с най-много номинации в БСП за кандидат за кмет на София

Омбудсманът посочи, че очаква законопроектът да бъде подкрепен от всички парламентарни групи.

„Ако чуват младите хора, както и тези, които са в тежко дългово робство и избирателите си, би следвало депутати от всички цветове да внесат този законопроект“, подчерта Манолова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама