ВМРО и НФСБ даряват част от партийната си субсидия за два паметника

11:04, 31 юли 19 / Политика 25 468 Topnovini
1

На редовно заседание на депутатите от парламентарната група на „Обединени патриоти“ бе взето решение ВМРО и НФСБ да дарят от партийната си субсидия по 10 хиляди лева за два паметника.

От ВМРО съобщават, че единият паметник, който подпомагат патриотите, е този на 9-а пехотна Плевенска дивизия.

Окончателно: Сидеров, Чуколов и Шопов са изключени от „Обединени патриоти“

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов е патрон на инициативата за изграждането на мемориала, а Министерството на отбраната активно участва в осигуряването на финансови и материални средства за изработване на скулптурните композиции. С акта на дарение от ВМРО и НФСБ откликват на призива, който бе отправен преди дни при представянето на макета на паметника в парламента. Събраните финансови средства са достатъчни за изработката на основната скулптура, а с дарението от „Обединени патриоти“ ще се помогне за завършване на мемориала и изработване на останалите четири скулптурни войнишки фигури.

Другият паметник, който е обект на дарение от страна на патриотите, е на Васил Левски в Русе.

НФСБ сигнализира главния прокурор за купуване на гласове

Изграждането му е отколешна инициатива на ВМРО в града и на русенския депутат Искрен Веселинов, който е член на Инициативния комитет за паметник на Апостола на свободата в дунавския град. Русе е един от малкото големи градове в страната, в които няма паметник на Васил Левски. Има само бюст в двора на едноименно училище.

Паметникът на Апостола ще се издига в Парка на възрожденците в Русе, като се очаква откриването му да е на 19 февруари 2020 година.

С това дарение събирането на средства за паметник на Левски в Русе е на финалната права. Цялата кампания на набиране на пари за реализацията му протече с редица благотворителни инициативи, организирани с помощта на ВМРО.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани