СДС: Мая Манолова я очаква разочарование, ако се впусне в кметската надпревара за София

10:50, 31 юли 19 / Политика 25 383 Topnovini
1

''Мая Манолова я очаква разочарование, ако се впусне в кметската надпревара за София'', каза пред Радио ''Фокус'' председателят на СДС-София и член на НИС на партията д-р Антон Койчев.

Мая Манолова: Решение да се кандидатирам или не за кмет на София ще взема аз

''Силните желания и заблудата на институционалния рейтинг, който е подвеждал много хора с далеч по-големи и ярко очертани политически кариери, и ги е водил към загуба, в случая ще се повтори подобна ситуация'', смята той.

''Това не е произволна прогноза, тя се базира на реално познаване на проблемите в града, които безспорно не са малко, но и реално познаване на това, което е свършено, плюс съпоставка на профила на двамата основни кандидати, които се очертават в изборите за столицата. Това, без разбира се все още настоящият кмет да е анонсирал официално своето участие. Неслучайно казва, че ще го направи през есента, но общо взето ГЕРБ биха загубили, ако не заложат на госпожа Фандъкова. Тя очевидно умее да печели доверие и се справя с управлението на града. Разбира се, че има кризи, има и неуспехи, има и неудачи, няма как да бъде иначе при един толкова мащабен процес, ангажиращ много, както различни по своята посока интереси, така и от всяка сфера на живот на гражданите'', обясни той.

Свиленски: Манолова е с най-много номинации в БСП за кандидат за кмет на София

Д-р Анто Койчев коментира още, че ако на местните избори се сблъскат идеи, а не само личности, би било полезно за всички местни общности. „Както обикновено обаче, това ще се изроди в компроматна война или в безпочвени нападки, тъй като аргументите на опозиционно настроените политически сили към момента не предполагат качествен, съдържателен дебат“, допълни той. 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Трябва ли работещите да плащат сами първия ден от болничния си?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 203 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.