Адвокат на шефа на „ТАД груп“ Иван Тодоров: Твърдението за подбудителство е нелепо

14:07, 30 юли 19 25 1108 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Минути след кацането си на българска земя днес управителят на „ТАД Груп“ Иван Тодоров беше задържан и доведен в Националната следствена служба, където е разпитан.

Според адвоката му Ина Лулчева няма нищо възмутително във факта, че е задържан на летището. Тя посочи като недопустим факта, че другите двама са пуснати под парична гаранция, а за Тодоров се иска задържане под стража, съобщава БГНЕС.

Конвоират Иван Тодоров в следствието, ще бъде задържан до 72 часа

„Възмутително е задържането за 72 часа и твърдението, че е необходимо налагането на най-тежката мярка на човек, който е оказал пълно съдействие, който е уведомил, че заминава по служба и кога ще се върне и че днес ще се яви. В този случай да се твърди, че има опасност от укриване е злоупотреба със закона и с правомощия“, заяви Лулчева и добави, че единственият мотив, който прокуратурата посочва за задържането му, е опасност от укриване.

Тя обясни, че не е станало ясно и как точно е станало подбудителството на Кристиян Бойков да извърши хакерската атака срещу НАП.

ГЕРБ: Собственикът на ''ТАД груп'' Иван Тодоров е бил учредител на ПП ГЕРБ, но членството му е прекратено

„Известно е, че подбудителството става когато убеждаваш някого да извърши нещо. Когато този някой не твърди, че ти си го накарал, да се твърди, че има подбудителство е доста нелепо”, каза още адвокатът и добави, че Тодоров я е уверил, че неговата фирма никога не се е занимавала с дейност, която цели да всява страх и смут в населението, и че не му е известно някой да е извършвал незаконна дейност.

Лулчева каза още, че дружеството е съдействало на следствието и отдавна е предоставило изисканите от обвинението документи.

Тя коментира и че и нейните данни са изтекли в следствие на хакерската атака, но подчерта, че големият проблем не е в това, че някакво момче е хакнало системата на НАП, а в това, че държавата не е изпълнила ангажимента си да запази данните на хората в тайна.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама