Руските журналисти Вован и Лексус заблуждавали най- дълго Зоран Заев

13:10, 30 юли 19 / Свят 25 847 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Руските журналисти Владимир Кузнецов - Вован и Алексей Столяров - Лексус приковаха вниманието на света, особено на Балканите, след обявените телефонни разговори с водещи държавници, в които те се представиха като техни колеги

Двамата дадоха интервю за сръбския всекидневник „Политика", като коментираха и разговорите, които по-рано проведоха с премиера на Северна Македония – Зоран Заев, съобщи „Фокус“.

Те признаха, че не са очаквали шегата им да се превърна в такава сензация. Не успели да държат в заблуждение толкова дълго нито един друг политик, колкото Заев. Двамата са му позвънили, представяйки се за бившия президент на Украйна Петро Порошенко и за генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Зоран Заев е заблуждаван от тях почти година.

Провели са разговори с Еманюел Макрон, Реджеп Тайп Ердоган, Жан-Клод Юнкер, Хуан Гуайдо, Мило Джуканович, Рамуш Харадинай, Борис Джонсън, Федерика Могерини и представители на администрацията на САЩ.

Руските журналисти описват Макрон като „много благ и фин човек“. Гуайдо не им е направил впечатление на независим политик. Борис Джонсън се е представил като „интелигентен и хладнокръвен политик”. Според тях Харадинай се опитва да направи впечатление на любезен дипломат, но не успява.

Най-важното заключение е, че всички политици са хора, също като нас. И имат слабости и проблеми точно като нас", заявиха Вован и Лексус. 

Миналата година, представяйки се за министър-председателя на Армения Никол Пашинян, руските шегаджии поканиха председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер на шишчета в Ереван и той се е съгласи.


Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама