Над 100 мигранти са арестувани в Солун след нападение на магазинер

11:32, 30 юли 19 / Свят 25 1152 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Гръцката полиция арестува над 100 души, след като организирана група имигранти от Пакистан нападнаха магазинер в Солун. Жителите на града настояват за по-строг контрол на криминалния контингент, съобщава БНР.

Група нелегални мигранти нападнаха собственик на магазин в Солун с искане да им плаща за охрана на обекта. След отказ да плати собственикът е пребит с железни пръти, както и някои от клиентите.

Папата: Трябват бързи действия, за да не умират повече мигранти в морето

Всички участвали са пакистанци, които вече се организират в криминални групировки.

Случаят бе заснет и излъчен от гръцката телевизия „Антена“, а коментарите са и срещу слабостта на органите да контролират хилядите нелегални имигранти в Солун. Жители на града допълват, че районът до централната гара е вече мигрантско гето, което хората се страхуват дори да доближат.

В отговор на случилото се полицията в Солун организира акция, като бяха арестувани над 100 чужденци, нелегално влезли в страната.

8 души са задържаните за трафик на мигранти през Дунава

В последните дни отново се констатира увеличен приток на мигранти и бежанци през сухопътната граница с Турция въпреки засилената охрана.

Увеличава се и бежанската вълна през морската граница с Турция. Бреговата охрана на остров Самос от днес използва информация на първия безпилотен дирижабъл, снабден с термокамера и радар.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама