Караянчева: България и Кипър можем да предлагаме съвместен туристически продукт на трети страни

11:18, 30 юли 19 / Политика 25 505 Topnovini
1
2
3
4
5

С полагане на венец пред паметника на Незнайния воин започна официалното посещение на председателя на Камарата на представителите на Република Кипър Димитрис Силурис у нас.

Премиерът Бойко Борисов: Кипър е важен търговско-икономически партньор на България

Силурис е начело на парламентарна делегация, а визитата е по покана на председателя Народно събрание Цвета Караянчева. Гостът и Караянчева проведоха съвместни разговори, където бяха обсъдени възможностите за взаимно сътрудничество между България и Кипър в редица сектори. 

,,България и Кипър можем да предлагаме съвместен туристически продукт на трети страни. Това каза председателят на 44-ото Народно събрание по време на изявление след среща с председателя на Камарата на представителите на Република Кипър Димитрис Силурис.

„Добре дошли в българския парламент“. С тези думи се обърна към своя гост председателят на парламента Цвета Караянчева.

„С председателя Силурис коментирахме добрите политически и парламентарни отношения, които имаме през годините. Благодарих му за това, че Кипър беше една от първите държави, която ратифицира договора за присъдеиняване на България в ЕС. Отбелязваме отличните отношения в областта на образованието и културата, на българската общност, която живее в Кипър и на кипърските студенти, които са в България като един мост между двете страни. За нас са много важни петте споразумения, които България и Кипър са подписали“, посочи Караянчева.

Тя изброи, че тези споразумения са в направления като туризъм, земеделие, енергетика и образование.

„Говорихме за активно парламентарно сътрудничество и за това, че можем още повече да го задълбочим. Говорихме за това, че парламентаристите от двата парламента са добри професионалисти и членуващи в различни комисии и можем да си бъдем полезни за обмен на различни политики. Не на последно място говорихме за сътрудничеството в областта на културата, образованието и най-вече на туризма“, допълни още председателят на парламента Цвета Караянчева.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 127 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.