Русия утвърди списък на потенциално опасни породи кучета

08:54, 30 юли 19 / Свят 25 980 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Руският премиер Дмитрий Медведев подписа указ за одобряване на списък с потенциално опасни кучета. Документът бе публикуван днес на сайта на кабинета.

Списъкът включва 12 породи кучета и техните мелези, притежаващи генетично определени качества като агресия и сила и представляващи потенциална опасност за хората.

Между опасните породи са акбаш, бразилски булдог, булдог, бендог, всички породи, които са хибридни кръстоски с вълци, булмастиф, питбул и кавказка овчарка, съобщава БГНЕС.

Отбелязва се, че списъкът е съставен, като са взети предвид предложенията на Съюза на обществените кучешки организации: Руската киноложка федерация, обществената организация „Съюз на киноложките организации на Русия“, както и опита на други страни.

По-рано Министерството на вътрешните работи разработи списък на потенциално опасни кучета, чието разхождане без намордник и каишка е забранено на обществени места. От 1 януари 2020 г. влиза в сила параграф 6 от член 13 от федералния закон, според който разхождането на потенциално опасни кучета без намордник и каишка е забранено, независимо от мястото на разходката, с изключение на случаите, когато такива кучета са на оградената територия на техния собственик. В този случай за присъствието на потенциално опасно куче трябва да се постави предупредителен знак на входа на имота.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама