БСК има забележки по последните законови предложения за данъчните складове

16:23, 29 юли 19 25 987 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Българската стопанска камара има забележки към последните предложения за промени в Закона за акцизите и данъчните складове, които са публикувани за обществено обсъждане. Това става ясно от становище на камарата, публикувано на интернет страницата й.

Камарата пише до финансовия министър Владислав Горанов, директорът на Агенция „Митници“ Георги Костов и енергийния министър Теменужка Петкова.

От БСК имат забележки към новите изисквания към лицата, освободени от акциз като краен потребител, и към въвеждането на автоматизирани системи за измерване и отчетност в реално време на количествата енергийни продукти с двойно предназначение.

Според камарата кръгът на задължените лица е изключително широк, а въвеждането на предложените системи за измерване и контрол е изключително скъпо. „В значителна част от случаите, измерването на вложените „енергийни продукти”, е практически невъзможно“, коментират от БСК.

В становището се изтъква, че от задълженията за въвеждане на автоматизирани системи за измерване и отчетност следва да бъдат освободени всички оператори на инсталации.

От БСК подкрепят позициите на организации, сдружения и предприятия, че предоставянето на отдалечен достъп до системите за видеонаблюдение на митническата администрация е противоконституционно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама