Гърция прави пореден опит да се справи с пушенето на публични места

15:00, 29 юли 19 / Свят 25 714 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Властите в Гърция получиха подробни инструкции за налагането на стриктни забрани за тютюнопушенето на публични места. Ограниченията са приети официално преди повече от десетилетие, но продължават да бъдат пренебрегвани.

В Гърция поискаха забрана за пушене в паркове, на плажове и стадиони

Официалната бележка, подписана от министъра на здравеопазването Василис Кикилиас, е напомняне към властите за намерението на правителството да приложи закона за забрана на тютюнопушенето на закрити места от 2008 година, съобщи електронното издание на атинския вестник Kathimerini, цитиран от "Фокус". 

Освен всички граждански, правителствени, местни, медицински, учебни и детски сгради, забраната също така включва и спортни арени, всички закрити барове, ресторанти и кафенета, където законът е най-често пренебрегван. Ограниченията се отнасят и до работните места, летищата, публичния транспорт и такситата. Личните автомобили също попадат под действието на закона, ако в тях пътуват лица до 12 години. 

В Гърция започват масови проверки за пушачи в коли с деца

Дясноцентристкото правителство обяви намерението си да се справи с тютюнопушенето на обществени места като едно от първите си действия във властта, като заяви, че ще използва услугите на полицията, за да гарантира спазването на забраната.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама