Свинекомплекс в Русенско отказва да умъртвява животни

09:48, 29 юли 19 25 1270 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От свинефермата край русенското село Голямо Враново отказват да започнат умъртвяване на прасетата. В петък проба от свинекомплекса показа наличие на вируса на африканската чума при едно животно. Собствениците на комплекса обаче не са сигурни и искат  потвърждение от още проби. Дотогава няма да пристъпят към унищожаване на над 25-е хиляди прасета, които се отглеждат там.

Отрицателни са пробите за чума в свинекомплекса в Юделник

Това е първи случай на отказ от страна на собственици на свинеферма да се съобразят с разпорежданията на Агенцията по храните.

„Искам още проби, за да се изясни дали има разпространение на вируса в други категории животни. Тези животни, при които беше констатиран вируса, са изолирани и приготвени за евтаназия. При нас досега няма умрели животни”, заяви пред Нова телевизия д-р Димитрова, представител на свинекомплекса в Голямо Враново.

Смениха терена за загробване на животни от свинекомплекса в Русенско

Имаме вече категорично положителен резултат. Заболяването е хванато рано”, заяви д-р Цвятко Александров, зам.-изпълнителен директор на БАБХ. По думите му допълнителните проби могат да се вземат, за да се види как се развива заболяването в свинекомплекса.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама