Протести в Хонконг: Полицията използва сълзотворен газ на митинг в Юен Лонг

21:25, 27 юли 19 / Свят 25 392 Topnovini
1
2
3
4

Полицията в Хонконг е използвала сълзотворен газ срещу неоторизиран протест, проведен от десетки хиляди хора, за да осъдят нападение от въоръжени маскирани мъже миналата седмица, съобщава BBC, цитирани от БГНЕС.

По-рано полицията използва сълзотворен газ, за да разпръсне демонстрантите. Някои радикални участници хвърляха тухли и други предмети в полицията. Според съобщения, няколко души са били ранени в сблъсъците. За задържани все още не се споменава.

Причината за провеждането на демонстрацията в този район е масов побой на продемократичните активисти от голяма група от неизвестни лица. Сто въоръжени с палки и облечени в бели тениски неизвестни лица на метростанция Юен Лонг нападнаха демонстрантите, облечени в черно, които се връщаха от митинг от центъра на града. Полицията пристигна на мястото след 35 минути, когато нападателите вече бяха избягали. В резултат на сблъсъците бяха ранени 45 души.

Тъй като малка група протестиращи отказаха да се разпръснат в северната част на Юен Лонг, полицията изстреляла гумени куршуми.

Демонстрацията се състоя там, където продемократическите протестиращи бяха нападнати от предполагаеми членове на бандата на триадите.

Полицията е обвинена „че си затваря очите” и е в заговор с нападателите.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани