Бърнабич към министрите си: Който не е съгласен с политиката ни, да си ходи

17:10, 27 юли 19 / Свят 25 829 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сръбският премиер Ана Бърнабич предупреди днес, че всеки министър е длъжен да води договорената политика и добави, че министрите, които не са в състояние да го правят, са "свободни да напуснат" сръбското правителство, предаде агенция Бета,съобщава БТА.

Реагирайки на изявлението на министъра на иновациите в сръбското правителство Ненад Попович, че "Брюкселското споразумение /с Прищина/ е мъртво и вече няма европейска интеграция на Сърбия", премиерът каза, че с това Попович е изразил становище, "директно противоположно на визията на правителството, чийто член е той".

"Напомням, че той като министър без портфейл не е компетентен нито за Брюкселското споразумение, нито за оценката му, нито за европейската интеграция. Такива изявления може да прави като председател на своята партия, но в никакъв случай не от името на правителството", каза премиерът.

Ана Бърнабич добави, че първото изречение в експозето й, тоест в програмата на правителството, приета от парламента, когато гласува за нейния кабинет, във връзка с външната политика на Сърбия, е че ЕС остава "наш стратегически приоритет и цел".

Бойко Борисов разговаря със сръбския премиер Ана Бърнабич

"Това е недвусмислената политика на правителството и никога не е поставяна под въпрос. Сърбия върви стабилно по европейския път", каза премиерът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама