В Румъния уволниха полицейски начланик след убийството на 15-годишно момиче

12:20, 27 юли 19 / Свят 25 1065 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Румъния уволниха полицейски началник след убийството на 15-годишно момиче, което позвънило три пъти в полицията, за да съобщи за собственото си отвличане, съобщи БГНЕС.

„Наредих уволнението на полицейския началник, защото са необходими драстични мерки“, заяви вътрешният министър Николае Мога.

Момичето, идентифицирано като Александра, беше отвлечено в сряда, след като се опитало да се прибере в дома си в Добрословени, Южна Румъния, на стоп. В четвъртък сутринта тя успяла да се обади на спешния телефон 112 три пъти и да даде насоки на полицията за това къде я държи шофьорът, който я качил в колата си.

Полицейският началник Йоан Буда заяви пред журналисти, че момичето крещяло по телефона „Той идва, той идва“, преди връзката да прекъсне. Роднини на Александра обвиниха полицията, че не е взела предупреждението на сериозно и когато се е задействала, е било твърде късно.

Органите на реда претърсиха три сгради преди да открият къщата, в която е било държано момичето – над 12 часа след телефонните му обаждания. След това полицаите поискали заповед за обиск, която не се изисква при извънредни ситуации като тази, и изчакали до разсъмване за претърсването – 19 часа след последното обаждане на Александра.

Органите на реда открили „човешки останки“, които се анализират и бижута, които момичето носело по време на отвличането си. 65-годишен заподозрян е бил открит в една от сградите и е в ареста за разпит, съобщават местни медии.

„Оставките на всички, които са подходили по грешен начин към случая, довел до подобни трагични последствия, са наложителни“, заяви румънският президент Клаус Йоханис.

От полицията признаха, че второ момиче, чийто родители докладвали изчезването й в същия район преди три месеца, може да е жертва на същия убиец. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама