Мъж загина докато си правел селфи на фона на сапуна пяна над поток

13:00, 27 юли 19 / Свят 25 1093 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Мъж се опитал да си направи селфи близо до замърсен поток в Мексико, над който се носела сапунена пяна, но паднал в него. Тялото му беше открито пет дни по-късно, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Издирвателните екипи безуспешно използваха пожарникарски маркучи и големи вентилатори, за да се опитат да разсеят облака от сапунената пяна, носещ се над потока. На места пяната достигаше до 6 метра височина. Накрая трупът на мъжа беше намерен на 50 километра надолу по течението от жители на град Текамачалко.

Облакът вероятно сапунена пяна се дължи на прекомерното количество препарати за почистване, използвани от домакинствата, които заедно с мръсната вода от къщите се изливат в потоци, захранващи резервоара Валсекийо. Потоците, в които се носят и разнородни битови отпадъци, се превръщат буквално в токсична смес, която се излиза в басейна на река Атояк.

Реката освен това е замърсявана от отпадни води от текстилни предприятия и други фабрики. Проблемът е толкова тежък, че понякога водата придобива странен наситено син цвят заради изтичащите в нея отпадни води от фабрики за дънки.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама