Стивън Маккейб: Кристалина Георгиева има голям шанс да оглави МВФ

10:30, 27 юли 19 / Политика 25 1060 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Кристалина Георгиева има голям шанс да оглави Международния валутен фонд (МВФ), но победата ѝ не е 100 % сигурна", каза пред БНР преподавателят в университета в Бирмингам Стивън Маккейб.

Той изтъкна, че е необходим широк политически консенсус, какъвто няма за най-добрия според него кандидат - управителя на Английската централна банка Марк Карни. Така именно Кристалина Георгиева може да стане компромисната фигура, въпреки че не са изключени изненади в последния момент, посочи Стивън Маккейб.

„Тя е главен изпълнителен директор на Световната банка, което е много интересно и със сигурност я прави много силен кандидат. Освен това тя е жена и е доказала, че може да върши добра работа. Между другото именно това би било продължение на завета на Кристин Лагард, която бе блестяща в тази роля“, каза той.

Агенция Reuter съобщи в петък, позовавайки се на френски представител, пожелал анонимност, че Кристалина Георгиева е добавена в списъка с кандидатите, които ЕС обсъжда за управляващ директор на МВФ. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама