Танева: Оставка звучи само като облекчение на фона на кризата с чумата

14:53, 26 юли 19 / Политика 25 1200 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Аз мога винаги да подам оставка. Повярвайте ми, този въпрос на фона на тази криза - звучи само като облекчение. Казвам го най-откровено", заяви земеделският министър Десислава Танева в кулоарите на парламента.

БСП иска оставките на Томислав Дончев, Десислава Танева и Дамян Илиев заради чумата

"Когато чувам от трибуната опозицията какво говори - просто ние искаме да сме достатъчно образовани като ниво, разбиране, грамотност и да имаме манталитет, като развитите европейски държави. Това без знание и интелигенция в общуването между политици - няма как да стане. Ние сме в невероятна криза", категорична беше Танева.

Тя посочи, че и преди България е минавала през епизоотични кризи, но разликата е, че срещу африканската чума по свинете няма ваксина и лечение.

За личните стопанства, които не са регистрирани и липсват мерки за биосигурност, темата ще се постави на ниво Европейска комисия (ЕК). И уточни, че по закон те не подлежат на компенсация, но България ще предложи решение след решение на ЕК.

Танева посочи, че от опита на другите държави с депопулация на дивите свине най-добре се справят ловните дружинки, защото добре познават района. Тя посочи, че се чакат проби за още две огнища.

"Когато от тази трибуна аплодираме неграмотността и незнанието, не може да искаме такова от обществото". С тези думи Танева завърши своето изслушване пред парламента след като се чуха аплодисменти за депутат от БСП, чийто твърдения бяха оборено от министърката.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама