Сам ли ще живее Борис Джонсън на „Даунинг стрийт“?

12:30, 26 юли 19 / Свят 25 1252 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Когато приятелката на Борис Джонсън - Кари Симъндс, се присъедини към антуража му по време на първата му реч като британски премиер на „Даунинг стрийт 10“, събралите се журналисти и фотографи буквално „пощуряха“, пише CNN, цитирана от БГНЕС.

До момента 31-годишната жена се справяше успешно с избягването на публичното внимание - рядко забелязвана по време на предизборни кампании и дори не се появи на исторически снимки като срещата с кралица Елизабет II.



Да пазиш поведение като приятелката на Борис Джонсън през последните 18 месеца обаче е съвсем различна роля от доста по-сложната и трудна задача да си партньор на британския премиер.

В момента на Острова възникват няколко важни въпроса. Къде ще живее Кари? Ще се премести ли в премиерската резиденция? Каква ще е нейната роля в дипломатическите отношения? Ще придружава ли премиера по време на чуждестранни визити? Британските медии продължават със спекулациите за тази безпрецедентна връзка.

Никога в историята си Обединеното кралство не е имало премиер, който по време на мандата си да е живял с партньор, с който не е имал сключен брак. От „Даунинг стрийт 10“ заявиха, че нямат информация дали Симъндс ще се премести да живее в известната резиденция.

Това са все още „неизследвани води“ за британския протокол, а ролята на Симъндс се свежда основно до „лични предпочитания“. За разлика от първите дами на САЩ, партньорите на британските премиери нямат „строго определена роля“.

По време на първата реч на Борис Джонсън като премиер фотографите обърнаха апаратите си и към Лари, официалният ловец на мишки на „Даунинг стрийт“ 10.

Журналистите отбелязаха, че котаракът не изглежда обезпокоен, че резиденцията ще има нов обитател. 12-годишната котка - нехаеща за стълпотворението пред дома си, се появи на прага и спокойно се протегна.

Животното е добре познато с лудориите си в Уестминстър. То пристигна в премиерската резиденция още по времето на Дейвид Камерън и остана като Главен ловец на мишки. Преди две години обаче Лари беше „изловен“ от репортерска камера да пуска на свобода една от хванатите от него мишки. Тогава котаракът беше обвинен в немарливост на работното си място и дори мързел.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама