7,2 млн. лева ще струва реконструкцията на жп гарите Подуене, Искър и Казичене

11:35, 26 юли 19 25 941 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

7,2 млн. лева ще струва реконструкцията на жп гарите Подуене, Искър и Казичене. Това каза инж. Ивайло Дженев, ръководител звено „Гарови комплекси и терминали“ в Националната компания "Железопътна инфраструктура", сцитиран от ,,Фокус".

Той посочи, че проектът е финансиран по Оперативна програма „Транспорт“. Първият обект, чийто ремонт вече е започнал е гара Подуене, вчера бе дадено началото и на реконструкцията на гара Искър.

„Дейностите на място вече започнаха, макар и в начален етап. Строителят е направил работните чертежи и детайли, които са необходими. Има и подписан акт за откриване на строителна площадка. В момента се извършват работи по почистване и освобождаване на мястото“, посочи още инж. Дженев.

По думите му ремонтът включва цялостна реконструкция.

„Най-общо казано за трите гари това е конструктивно укрепване, мерки за енергийна ефективност, подмяна на дограми, саниране на помещенията, нови мазилки, изолации, архитектурно обновяване, озеленяване и видеонаблюдение. Ще бъдат изградени и рампи за лица в неравностойно положение“, обясни инж. Дженев.

Срокът за ремонт на гарите Искър и Казичене е година, а дейностите на жп гара Подуене ще продължат година и пет месеца. „По време на ремонта гарите няма да спират своята дейност, като касите за издаване на билети ще бъдат временно премествани“, допълни още инж. Дженев. По оперативна програма „Транспорт“ предстои да се извършат реконструкции на гарите в Стара Загора, Нова Загора и Карнобат.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама