Томислав Дончев: Министерски съвет също беше обект на хакерска атака

19:30, 25 юли 19 / Политика 25 1232 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''Редица държавни институции бяха обект на хакерски атаки през последните дни, включително и Министерски съвет'', това заяви в ефира на БНТ вицепремиерът Томислав Дончев.

''Напълно е възможно тези атаки да се дължат на някакъв тип хакерска солидарност или ентусиазъм. Напълно е възможно да имат и други цели. Предстои да видим какви ще са последиците от изтеклите данни на НАП. Службите ще установят кой, как и защо е направил пробива'', добави Дончев.

В изтеклите данни от НАП има 800 хил. имейл адреса, които са богатство за злоупотреба

Вицепремиерът коментира и борбата с африканската чума по свинете: ''Не знам дали сме изпуснали ситуацията с африканската чума по свинете, но тя е много тежка, защото достигна до промишления комплекс''.

По думите му проблем е, че мерките, които държавата предприема, не се одобряват и възприемат от хората.

Свинското месо ще поскъпне драстично заради африканската чума

''Надявам се, че няма да загубим сектор свиневъдство и щетите ще бъдат ограничени максимално. Компенсации ще има, ще направим всичко възможно да ограничим заразата'', каза още Дончев.

Вицепремиерът коментира и ветото на Румен Радев за изтребителите на F-16: ''Това вето не звучи добре. Нашата държава води преговори с друга държава. Сключва се договор и изведнъж държавният глава налага вето''.

МО за F-16: Гарант за изпълнение на договорите от страна на американските компании е правителството на САЩ

''Нямам навика да коментирам процесите в други партии. Искам да видя докъде ще стигнат процесите там, тъй като в този парламент нямам много възможности за осигуряване на мнозинство предвид конфигурациите. Кабинетът не зависи от ДПС'', категоричен е той.

''Никога не може да се изключи възможността за предсрочни избори'', заключи Дончев. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама