Седем министри на парламентарен контрол

06:45, 26 юли 19 / Политика 25 1107 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Седем министри от кабинета ще вземат участие в петъчния парламентарен контрол.

Първа на трибуната ще се качи министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова. Тя ще отговаря на 13 въпроса, свързани със състоянието и ремонтните дейности на няколко пътни отсечки в страната, както и с необходимост от реформи в структурата и организацията на работата на ДНСК.

Веднага след нея ще отговаря правосъдният министър Данаил Кирилов, който ще трябва да обясни пред депутатите как върви реформата в детското правосъдие.

Министър на здравеопазването Кирил Ананиев ще трябва да поясни за финансирането на лечението на деца, критиката за здравната ни система в доклада на ЕК, както и за критериите за откриване на спешни отделения в лечебните заведения за болнична помощ.

Схемите за обвързана подкрепа в сектора "Плодове и зеленчуци", разпределението на бюджета на Селскостопанската академия между институтите, обезщетението на фермерите, засегнати от Африканската чума по свинете и стимулите за отглеждане на ароматни и лечебни растения – с това са свързани въпросите, адресирани до земеделския министър Десислава Танева.

Министърът на финансите Владислав Горанов ще даде информация за неудобствата, свързани с преминаването през ГКПП Маказа, а министърът на икономиката Емил Караниколов – за развитието на индустриална зона Свиленград.

Последна ще отговаря министърът на туризма Николина Ангелкова, която ще обясни пред депутатите какви са мерките за насърчаване на Черноморския туризъм. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама