Наркотрафиканти търсят помощ от … полицията

21:40, 25 юли 19 / Свят 25 1124 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Наркотрафиканти търсят помощ от … полицията. Историята може и да прилича на сцена от комедиен филм, но е реалност. Двама души са се заключили в контейнер на пристанището в пристанището Антверпен, пълен с хероин и се обадили на спешния номер на полицията за помощ.

Двамата се страхували, че ще се задушат и отправили отчаян зов за помощ към полицията.

На служителите на реда били необходими два часа, за да намерят контейнера в огромното пристанище, което е и една от главните порти на Западна Европа за контрабандни наркотици.

Полицаите са отворили вратата и изтощената двойка, съблечени до кръста, с благодарност се предала.

Служителите в пристанището са полели с вода заподозрените, за да ги охладят, тъй като следобедните температури надминават 40 градуса по Целзий.

Според изявление на прокурорите в Антверпен те са влезли в контейнера "за преместване на наркотици".

Много други неща за инцидента остават неясни, но заподозрените ще се явят в съда в четвъртък, каза говорителят на прокуратурата Кристоф Аертс.

Длъжностни лица не са потвърдили размера на кокаина в контейнера, но местният вестник „Газет“ допуска, че може би става дума за стотици килограми.

Заподозрените са от района на Антверпен.

Повече от 50 тона кокаин от Латинска Америка бяха заловени в най-голямото белгийско пристанище миналата година, най-големият обем, регистриран някога.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама