Неправителствени организации настояват за парк в столичния "Младост"

15:42, 25 юли 19 / Общество 25 541 Шрифт:
Topnovini

Сдруженията "Граждани за София" и "Зелен Младост" искат създаване на парк на територията на квартал "Младост" в столицата. Това заяви арх. Димитър Димитров, предаде БТА.

Представителите на двете организации се интересуваха още кой е позволил на входа на столицата, в кв. "Младост" 4, да се планира издигането на "сграда-чудовище" с разгърната застроена площ от 35 000 кв. м. Това представлява сграда, чиито размери са повече от страшни, - 45 м височина, 145 м дължина, пет входа, в която ще живеят повече от 1500 души, коментира Димитров.

Според него за толкова много хора в района са необходими още една детска градина и 1/3 ново училище, а според проекта там има само детска площадка, площадка за кучета, 60 открити паркоместа, гаражи в партерния етаж и далекопровод.

От сдруженията се обявиха за спирането на подобни "чудовищни" проекти и настояха терени, на различни институции, намиращи се в район "Младост", като БАН, МО, МВР, да бъдат предоставени на Столичната община. От организациите смятат, че, примерно, теренът на БАН в района е идеален за парк, какъвто там няма. Според тях друга работеща идея е да се предостави на Столичната община Летище София и от него тя да печели.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама