Китайка, осиновила 118 деца, е осъдена за измами

13:11, 25 юли 19 / Свят 25 1005 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

54-годишна китайка, която някога е била приветствана като филантроп за осиновяване на 118 деца, е осъдена на 20 години затвор, съобщи ВВС.

Ли Йенся е призната за виновна в съда в провинция Хъбей за изнудване, измама, фалшификация и смущаване на обществения ред. Бившата собственичка на сиропиталище, която някога беше наричана "Обичаща майка", също беше глобена с 2,67 млн. юана (388 000 долара).

Петнадесет съучастници, включително и нейният приятел, също бяха осъдени.

Съдът установи, че Ли Йенся - известна също като Ли Лидзюен - е "злоупотребила с влиянието на сиропиталището".

"Тя е извършила измама заедно с цяла групировка, за да получи огромна икономическа полза", заяви пост, публикуван от градския съд в социалната мрежа ,,Уейбо". 

Нейният приятел Сю Ци е обвинен в нарушаване на обществения ред, изнудване, измама и умишлено нараняване. Той получи присъда от 12,5 години затвор и глоба от 1,2 милиона юана.

Някои от останалите 14 съучастници получиха присъди до четири години.

Ли за първи път влезе в медиите през 2006 г., след като стана известно, че приема десетки деца в родния си град Вуан, малко градче в провинция Хебей.

Тя каза пред медиите, че била омъжена, но се развела. Бившият ѝ съпруг продал сина им на трафикант на хора за 7000 юана. Тя успяла да си върне сина и тогава решила, че иска да опита да помогне на други деца.

През годините тя натрупва значително благосъстояние и става една от най-богатите жени в Хебей.  

През 1996г. я осиновила десетки други деца и в крайна сметка отвори сиропиталище, което нарекла ,,Село на любов". За нея често се пише в медиите, има информация, че се е борила с рак и е похарчила цялото си състояние.

Броят на децата под грижите й достигна своя връх през 2017 г. - 118 деца.

Именно през тази година правителството получава информация от членове на обществеността, които ги предупреждават за подозрителни дейности.

През май 2018 г. полицията установява, че има повече от 20 милиона юана и 20 000 долара в банковите си сметки и притежава луксозни автомобили като Ленд Роувъри и Мерцедес Бенц.

От 2011 г. тя се занимава с незаконни дейности.

Тя също така е манипулирала някои от осиновените деца да възпрепятстват работата на строителни обекти - в един случай ги карала да застават под камиони, така че строителството да не може да продължи. След това Ли изнудва тези строителни компании.

Беше установено, че 54-годишната жена е спечелила пари под претекст за изграждане на нейното ,,Село на любов".

Ли е задържана през май, след което 74 деца са напуснали селото. Те бяха прехвърлени в различни държавни и училищни сгради.

Мнозина в социалните медии в Китай осъдиха нейните действия, наричайки я вълк в овча кожа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама