Тереза Мей се просълзи, докато си тръгваше от британския парламент

16:42, 24 юли 19 / Свят 25 1120 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 
Тереза Мей днес официално напуска премиерския пост, за да го отстъпи на новия лидер на Консерваторите - Борис Джонсън. На последното си заседание Мей се сбогува с депутатите в Уестминстър.
 
„Щастлива съм, че ще бъда наследена от човек, с когото работих в своя кабинет. Борис Джонсън доказа, че има твърдо намерение да изпълни волята на британците и да напуснем ЕС“, заяви тя.

Мей получи благодарности от редица свои колеги и очакваните критики от редиците на Лейбъристите. Британските депутати изпратиха станали на крака и с овации напускащата поста министър-председателка Тереза Мей.

62-годишната Мей изглежда се опитваше да сдържи сълзите си докато си тръгваше, когато спря, за да се ръкува с председателя на камарата Джон Бъркоу.

В рамките на последното си парламентарно заседание като премиер на Великобритания Тереза Мей бе обвинена от лидера на лейбъристката партия Джереми Корбин, че не е успяла да се справи с разпространението на фалшиви новини. В отговор Мей потвърди наблюдението на опозиционера, като заяви, че това личи от множеството фалшиви новини, с които Корбин си служи, пише вестник Guardian, цитиран от "Фокус". 

Корбин обвини Мей за някои от обратните завои, направени по редица проблеми в страната. В последната размяна на обвинения между двамата, Мей отвърна, че лидерът на опозицията продължава да нарушава обещание след обещание. Според Мей, двамата обаче са много различни, тъй като самата тя е прекарала почти цялата си кариера в опити да налага политики, в чиято правилност вярва. В същото време, подчерта тя, Корбин е прекарал времето си като политик на задните редове в Камарата на общините. 

Но Мей не се ограничи само с това, коментира изданието. Като някой, който знае когато е времето да се откажеш, Мей призова Корбин най-сетне да осъзнае, че времето му да спре с политическата си кариера е дошло. 

„Едно нещо по което си приличаме е ангажимента към нашите избиратели, видях това след терористичната атака във „Финсбъри Парк“, което е в неговия избирателен район“, заяви Мей. „Може би е редно да завърша своята размяна на думи с него като му кажа това: Като лидер на партия, който приема че времето му е изтекло, може би е време той да направи същото“, довърши тя. 
 

 

Мей обяви оставката си на 24 май, първо от поста лидер на управляващата Консервативна партия, а след това и от поста министър-председател, поради невъзможността да се осъществи оттеглянето на страната от ЕС.

Оставката бе предшествана от три неуспешни опита на премиера да привлече подкрепата на Камарата на общините за нейната сделка за Брексит, постигната с Брюксел.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама