С 35% са намалели глобите за футболните отбори заради нарушения на запалянковците

16:40, 24 юли 19 / Спорт 25 893 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

През изминалия състезателен сезон глобите, наложени на футболните ни клубове поради нарушения на привържениците им, са намалели със значителните 35.1%, става ясно от годишния отчет на експерта „Връзки с привържениците“ към БФС Димитър Христов.

Общо за Първа и Втора професионална лига глобите за изминалата кампания са на стойност 244 225 лв. – с цели 130 525 лв. по-малко, отколкото през предишния сезон.

От анализа е видно още, че през сезон 2017/2018 са регистрирани 6 случая на частично затваряне на сектори (лишаване от домакинство) и 2 случая на предупреждение, а в последвалия сезон – само два случая на предупреждение.

 

Що се отнася до възстановяването на щети, спадът също е отчетлив – от 27 случая през 2017/2018 до 13 случая през 2018/2019.

Най-голямо е намалението на глобите за навлизане на публика на терена – с цели 80.8%, по-малък е и размерът на наказанията за хвърлени предмети и бомбички – от 52,3% на 48,5%.

Резултатите идват на фона на затегнатите критерии на Дисциплинарната комисия при БФС и въведените допълнителни наказания.

В отчета си експертът „Връзки с привържениците“ отбелязва положителната промяна като директен резултат от работата на дейността на служителите за връзка с привържениците към клубовете, на МВР (посредством наложените принудителни административни мерки „Забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и в чужбина“), както и на постоянните усилия на БФС за повишаване информираността на клубовете и представителите на техните фен-групи посредством различни работни срещи и семинари.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама