София ще има градски чешми и тоалетни

14:46, 24 юли 19 25 1022 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

София ще има градски чешми и тоалетни. Това стана ясно, след като докладът на председателя на ПП МИР и съпредседател на "Политическа група 5" инж. Симеон Славчев за поставянето на чешми в София беше принципно приет по време на заседание на ресорната комисия по инженерна инфраструктура и енергийно планиране към Столичния общински съвет, съобщиха от екипа на инж. Славчев.

По време на заседанието инж. Славчев предложи да се сформира работна група от общински съветници и представители на "Софийска вода", която да направи анализ на местата на които ще се изградят чешмите както и да разработи конкретните механизми и съответните срокове, така че работата по изграждането на градските чешми в София да започне още през пролетта на 2020 г.

Поради факта, че изграждането на градските чешми не може да бъде финансирано чрез третото споразумение на Столична община със "Софийска вода", тъй като средствата по него за 2020 г. са вече съгласувани, инж. Симеон Славчев предложи те да се финансират от бюджета на Столична община. Предложението на инж. Симеон Славчев за чешмите беше принципно прието и след като работната група излезе с конкретни предложения те бъдат гласувани в Столичния общински съвет. Единственият, които се противопостави на изграждането на градски чешми в София беше общинския съветник от ВМРО Димитър Антов. Предстои да бъде прието и друго предложение на инж. Славчев – да бъдат изградени нови обществени тоалетни в центъра на София, които да се впишат в градската среда на столицата и да могат да се ползват от всички жители и гости на града.

"Не може столица, която претендира да е културна и туристическа дестинация, да няма почти нито една градска тоалетна", коментира общинският съветник Симеон Славчев. Решението да се изградят обществени тоалетни ще бъде заложено в доклада и гласувано заедно с изграждането на чешмите в София. Работната група към Комисията ще има задача да проучи вариантите за модерни тоалетни в градската среда и да даде предложения как да изглеждат те.

"Благодаря на всички колеги общински съветници, които подкрепиха предложението ми, с изключение на т. нар. патриоти, които очевидно не искат София да бъде европейска столица с европейски и нормални човешки условия", заяви инж. Симеон Славчев след края на комисията. Ако докладът и предложенията на инж. Славчев бъдат приети от Общинския съвет, то се очаква от март-април другата година в София да започне изграждането на градски чешми и градски тоалетни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама