Глобиха нарушител за неправомерно изхвърляне на отпадъци

14:32, 24 юли 19 25 1078 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По сигнал на граждани автопатрул от Общинска полиция – Пловдив с началник Костадин Костов установи лице, което неправомерно изхвърля мебели и друга излязла от употреба покъщина в контейнерите за смесен битов отпадък на ул. „Граф Игнатиев“ срещу номер 12. Съвместно със служители на Пловдивския общински инспекторат на нарушителя е съставени акт за административно нарушение. 

Оказа се, че извършителят е нает от собственик на апартамент да изчисти старо обзавеждане и предмети, а той от своя страна е напълнил съдовете за смет и около тях е натрупал камара отпадъци.

По този повод от ОП „Чистота“ напомнят, че от 3 месеца предоставят нова безплатна услуга. Всяка събота и неделя техника и екипи на предприятието събират излязло от употреба обзавеждане от домакинствата – дивани, маси, шкафове, матраци, столове и друга покъщина.  По график екипите работят от 08:00 до 16:00 ч. В събота те обслужват районите „Южен“, „Северен“ и „Западен“, а в неделя – „Централен“, „Тракия“ и „Източен“. Рано сутринта тези дни гражданите трябва да изнесат старото обзавеждане до близкия контейнер. От понеделник до петък на обяд на тел. 032/675 817 могат да направят и заявки за изкарани на улицата мебели на конкретни адреси. В останалите дни едрогабаритни отпадъци могат да се предадат на специализираната площадка в базата на предприятието – ул. „Даме Груев“ 64 А.



Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама