ЕС готов да работи с Борис Джонсън за Brexit

15:10, 23 юли 19 / Свят 25 911 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Шефове от Европейския съюз заявиха, че искат да работят със следващия британски премиер Борис Джонсън, за да ратифицират споразумението за Brexit, подписано от неговия предшественик.

Борис Джонсън е новият премиер на Великобритания, обеща Brexit до 31 октомври

"Очакваме с нетърпение да работим конструктивно с премиера Борис Джонсън, когато той встъпи в длъжност, за да улесни ратифицирането на споразумението за оттегляне и да бъде постигнат уреден Brexit“, написа в Twitter преговарящият от ЕС Мишел Барние, след като Джонсън беше потвърден като лидер на британската консервативна партия и следователно предстоящ премиер.

"Готови сме също така да преработим договорената декларация за ново партньорство в съответствие с насоките на EUCO (Европейския съвет)," каза Барние, имайки предвид необвързващия политически план за бъдещите връзки между ЕС и Великобритания, който британският лидер Тереза Мей подписа през ноември.

"Искам да поздравя Борис Джонсън за назначаването му за лидер на консервативната и юнионистката партия и за следващ премиер на Обединеното кралство", каза от своя страна  президентът на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

"Председателят иска да работи с министър-председателя по възможно най-добрия начин и отвъд това, ще се въздържа от коментари, тъй като новината току-що излезе“, каза говорителят на Юнкер.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама