Рамуш Харадинай ще се бори за премиерския пост, ако не получи обвинение

12:08, 23 юли 19 25 843 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Подалият оставка косовски премиер Рамуш Харадинай заяви пред телевизионния канал Т7, че ако няма процес срещу него в Специализирания съд, ще се бори за правото си да получи още един мандат на предсрочните избори, пише прищинското издание Gazeta Express, предава “Фокус“.

Днес Харадинай е на изслушване в Специализирания съд в Хага. Той се оттегли от премиерския пост на 19 юли, след като бе заподозрян във военни престъпления.

Предсрочните избори в Косово ще са на 8 септември

„Ако няма повдигнати обвинения, ако отида само за разпит и се върна, ще се изправя пред гражданите, но по този начин няма да държа като заложник себе си, или Косово", посочва още той. 

"Ако не бъда обвинен, ще поискам правото да поема задълженията си, защото съм върнал тази длъжност на населението и някой ден ще я поискам отново”, коментира Харадинай.

Косовският премиер Рамуш Харадинай подаде оставка

„Не искам двойни стандарти. И ако в един момент бъда обвинен отново, нямам друг начин да отговоря, не подавам оставка по собствена воля, така че не вярвам да има ново обвинение. Правя всичко с вярата, че няма да има такова, защото вече завърших съдебния процес“, заяви Харадинай.

Не искам да избягам от задълженията си, но не исках да изпратя Косово пред следователите. Ще изпратя Рамуш. Няма да изпратя премиера на Косово“, подчерта той.

 

 

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама