Емил Радев: Хакването на базата данни на НАП е политическа поръчка

11:49, 23 юли 19 / Политика 25 1177 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Евродепутатът Емил Радев, който е споменат като една от мишените на хакера Кристиян Бойков, коментира специално за NOVA, че хакването на базата данни на НАП е политическа поръчка. Той посочи, че не е притеснен за себе си, защото е свикнал от 11 години данните за доходите и имуществото му да са публични и декларирани пред КОНПИ, както изисква законът.

Прокуратурата: Кристиян Бойков е хакнал НАП

Евродепутатът призна, че най-много е погнусен от ровенето на данни от Онкодиспансера в Пловдив, което стана известно от съобщението на прокуратурата. "Това е гнусно! Защото тази информация е много лична, много чувствителна”, изтъкна Радев.

НАП: Извършват се тестове за уязвимости, ако се наложи, ще спираме някои онлайн услуги

„Виждаме, че се ровят имената и данните на премиера, на депутати, на главния прокурор. Явно това се прави по нечия политическа поръчка”, бе категоричен евродепутатът от ГЕРБ.

Емил Радев каза още, че всяка година се подават декларации за доходи и имущество, но не е човешко да се използват медицински данни, за семейства или тежки заболявания. „И да се използват, особено пък за политическа поръчка, е гнусно", коментира той.

CNN: Цялата българска нация беше хакната

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама