Сестри Стоеви продължават да се състезават за България

10:09, 23 юли 19 / Спорт 25 1064 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
ММС
ММС

Най-успешната двойка в българския женски бадминтон Габриела и Стефани Стоеви ще продъжи да се състезава за България, стана ясно след среща между министъра на младежта и спорта Красен Кралев и състезателките, съобщиха от Министерството на младежта и спорта.

Сестри Стоеви отказаха да играят за България

През май двете сестри обявиха, че няма повече да с състезават за България заради отношението към тях от страна на федерацията по бадминтон и нейния председател. Тогава те обявиха, че ръководството на федерацията извършва престъпления като нарочно не им дават суми за подготовка, предвидени именно за двете ни шампионки. БФБ показа документи, че е плащала практически всички техни разноски, но по-късно адвокатът на сестрите обяви, че ще сезира главния прокурор за нередности, а спортното министерство започна проверка на дейността на централата.

Въпреки разногласията им с Българската федерация по бадминтон и продължаващите процедури пред компетентните органи, Габриела и Стефани Стоеви потвърдиха, че са взели решение да поставят на първо място националния интерес и да участват в състезанията от международния календар за спечелване на квоти за Олимпийските игри в Токио през 2020 г.

Министерството на младежта и спорта в лицето на министъра се ангажира да бъде гарант, че програмата на сестри Стоеви ще бъде изпълнена до Олимпийските игри.

Решението на българските състезателки по бадминтон не приключва процеса на изясняване на обективната истина и не прекратява проблемите между тях и ръководството на федерацията, като ММС не може да бъде страна по казуса.

След разговор на министър Кралев с председателя на федерацията по бадминтон Володя Златев той пое ангажимент да окаже необходимото съдействие на Стоеви. Златев съобщи, че вече е потвърдил заявката им за участие в Световното първенство през 2019 г. в Базел.

През април Габриела и Стефани Стоеви спечелиха първата европейска титла за България по бадмминтон на турнира в  Испания. Медалът е втори за сестрите от европейски първенства след среброто миналата година. Сестрите от Хасково спечелиха и трофея от Европейските игри в Баку през 2015.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама