Палеонтолози от БАН обясняват в дискусия как динозаври са обитавали нашите земи

10:40, 23 юли 19 / Култура 25 760 Шрифт:
Topnovini

Палеонтолози от Националния природонаучен музей на БАН ще участват в научно-популярна дискусия за най-новите им изследвания.

След поредица експедиции у нас палеонтолозите от Националния природонаучен музей на БАН са събрали достатъчно материал, който убедително доказва, че на днешната територия на страната ни е имало островна суша, обитавана от динозаври.

Учените от БАН канят своите гости "на пътешествие из дълбините на времето и науката", за да им разкажат за последните си палеонтологични находки и за теориите, свързани с най-ранните предци на човешкия род, с това кои са древните животни, обитавали нашите земи, как са изглеждали, къде са живели и защо са изчезнали.

На научната дискусия палеонтолозите ще разкажат също къде днес се откриват останки от древни организми, как учените ги датират, как модерните технологии отварят нови хоризонти пред палеонтологията и, не на последно място, как "всеотдайността и усилията на поколения палеонтолози разкъсват пелената на забвението и възкресяват отдавна изгубени светове".

Лектори на дискусията ще са проф.д-р Николай Спасов, д-р Латинка Христова и Владимир Николов. Тя е част от събитията, посветени на 130-ата годишнина от създаването на Националния природонаучен музей на БАН и 150-ата годишнина от основаването на Българската академия на науките.

Мястото е кино "Кабана" в парка до НДК, при бул."Фритьоф Нансен", началото е 20 ч.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.