Договорени са 64% от бюджета на Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г.

14:40, 22 юли 19 25 772 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Към настоящия момент по Програмата за морско дело и рибарство (ПМДР) 2014-2020 г. са договорени 130,9 млн. лв. финансова помощ или 64% от бюджета ѝ, заяви заместник-министърът на земеделието, храните и горите Лозана Василева при откриването на информационната кампания по Програмата в Поморие.

Предстои сключването на договори по още осем процедури, по които в процес на оценка са проектни предложения на обща стойност около 15 млн. лв, съобщиха от  Министерство на земеделието, храните и горите .

До края на месеца предстои да бъде открит и прием по две мерки 2.2 „Продуктивни инвестиции в аквакултурите“ и 5.4. „Преработване на продуктите от риболов и аквакултури“. „От стартирането на програмата това е третият прием по мярка 2.2. Традиционно по нея е най-голям интересът от страна на бизнеса и договорените и разплатените средства са с най-висок дял, в сравнение с останалите мерки по ПМДР”, обясни Василева.

Пред сдружения, представители на рибарския бранш и местните инициативни рибарски групи бяха представени и мерките 1.2 „Здраве и безопасност“ и 2.5 „Аквакултури, осигуряващи екологични услуги“, по които в момента тече първият прием за програмния период.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама