Вътрешните министри на ЕК обсъждат временни убежища за мигранти

14:09, 22 юли 19 / Свят 25 839 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Временните убежища за мигрантите е една от темите, които министрите на вътрешните работи от ЕС ще разискват на срещата си в Париж днес, съобщи говорителката на ЕК Наташа Берто, предаде БНР.

Дискусиите ще бъдат насочени към даването на временно убежище при пристигане, както и към мерките, които ще подобрят тяхното връщане, сътрудничеството с трети и транзитни страни, настаняването след приемните трети страни и ситуацията в Либия. Заседанието е продължение на неформалната среща на министрите на вътрешните работи в Хелзинки предишната седмица, като те се договориха да се срещнат още веднъж в Малта през септември“, заяви Берто.

Арестуваха български шофьор в Италия за превозване на трима мигранти

Италианският министър на вътрешните работи Матео Салвини написа вчера писмо до френския си колега Кристоф Кастанер, в което заявява, че не може Франция и Германия сами да определят миграционната политика в ЕС, без да се съобразяват с исканията на най-засегнатите от миграцията страни като Италия и Малта.

На срещата в Хелзинки двете страни са предложили да се създадат центрове за временен прием и идентифициране на мигранти в съседните страни на тези, от които те тръгват.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама