Юлия Цинзова: ,,Държавен вестник" продължава да бъде най-обективният източник на информация

11:44, 22 юли 19 25 1117 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Държавен вестник" продължава да бъде най-обективният източник на информация. Това каза директорът на Столичната библиотека Юлия Цинзова по повод представянето на документалната изложба „Страници от историята на България в Държавен вестник 1879-2019“, която е по случай отбелязването на 140 години от излизането на брой първи на официалния държавен печатен орган, предаде ,,Фокус"

"Днес Столична библиотека ще отбележи 140 години от издаването на първия брой на "Държавен вестник" - един от най-четените, най-ползваните информативни източници и досега, един от най-обективните", каза Цинзова.

Тя поясни, че в него се публикуват нормативни документи и укази. Заяви, че историята на вестника е много интересна и част от нея е представена във фотодокументите. "Нашият акцент са книги, които са свързани със събития, отразени в "Държавен вестник". Някои от тях са първи и единствени издания, намиращи се в Столична библиотека", добави тя.

По думите й, Столична библиотека е получила първите издания на "Държавен вестник" от Столична община.

,,Някои от тях са много интересни, включително с надписи за градоначалника на Столична община, те се пазят при нас. Ние получаваме и дарение от Народното събрание - цялото издание до 1945 г. е подарено от него, тъй като нашата сбирка изгаря по време на бомбардировките", каза още тя. Цинзова заяви, че имат всички броеве на всички течения на "Държавен вестник" от началото на издаването му досега.

Тя посочи, че във фотодокументалната изложба има различни снимки.

,,Има снимки - първата печатница, където е издаден вестникът, първата сграда, в която се издава", добави Юлия Цинзова. И в заключение каза, че вестникът е дигитализиран от няколко институции.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама