Изпълнителният директор на "Мини Марица-изток" е новият председател на Съвета на директорите на БЕХ

10:09, 22 юли 19 25 1071 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изпълнителният директор на "Мини Марица-изток" ЕАД Андон Андонов е новият председател на Съвета на директорите на "Български енергиен холдинг" ЕАД, съобщават от пресцентъра на най-голямото държавно въгледобивно дружество.

"Приемам позицията като нова отговорност и като нова възможност за въглищната енергетика. "Устойчива енергетика и работещ комплекс Марица изток", ще бъде мотото на моята работа в холдинга. Да се надяваме, че ще успея да защитя комплекса Марица изток, защото нашата работа е зависима от работата на централите", е коментирал тази сутрин Андон Андонов.

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова е извършила промяна в ръководството на "Български енергиен холдинг" ЕАД с протоколно решение, с което за членове на Съвета на директорите са назначени Жаклен Коен, Живко Динчев - изп. директор на ТЕЦ "Марица-изток 2" ЕАД и Андон Андонов за срок от три години. Решението на енергийния министър ще влезе в сила след вписване в търговския регистър, посочват от пресцентъра на радневските мини.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама