Васил Грудев: Не планирам промени в структурата на фонда

17:05, 19 юли 19 / Политика 25 1179 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''Целенасочени промени, свързани с персонални изменения в структурата на фонда, не планирам'', това каза новоизбраният изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие“ Васил Грудев на брифинг в Mинистерството на земеделието, храните и горите, предаде „Фокус“.

Минути, след като Управителният съвет избра Васил Грудев за изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие“, той каза, че мотото на управлението му ще бъде спокойствие и прозрачност, която според него е панацеята за решаването на създалите се проблеми.

''Първите проблеми, които ще реша, ще са свързани с актуализиране и с въвеждане на по-стегнати мерки относно оторизацията и изплащането и разглеждането на проекти. Още с встъпването на длъжност на министър Десислава Танева набелязахме един екшън план, по който да действаме, тъй като имаше определени забавяния в оторизация, в договаряне на различни мерки'', каза той.

Васил Грудев е новият шеф на Държавен фонд „Земеделие”

Грудев подчерта, че имат до края на годината един много стегнат график, който трябва да бъде свързан с изплащане на средствата от самата програма за „Развитие на селските райони“ и от схемите за директни плащания на площ, където трябва да се финализират всички проверки, така че плащанията да се извършат до края на годината, защото има бюджетни рестрикции, които трябва да бъдат изпълнени от фонда.

На въпрос на журналисти дали ще го отдели от Министерството на земеделието, храните и горите, той каза, че разплащателна агенция има своята функционална независимост.

''На този етап няма избран заместник за ресора на господин Господинов, така че той ще бъде на пряко подчинение на изпълнителния директор'', каза в отговор на въпрос дали има избран заместник.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама