Внесоха обвинителен акт срещу кмета и служители на Община Златица

15:57, 19 юли 19 25 1490 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Софийска градска прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу кмета на Община Златица Магдалена И. и Анна Л. – главен счетоводител.

Кметът е с обвинения за извършено документно престъпление и за длъжностно присвояване в особено големи размери и представляващо особено тежък случай, осъществено в съучастие и при условията на продължавано. Главният счетоводител е с обвинение за квалифицираното длъжностно присвояване извършено в съучастие.

В хода на разследването за помагаческата им дейност са предявени обвинения и на Димчо М. – заместник-кмет на Община Златица и Младен М. – представител на търговско дружество. 

Обвиненията срещу четирите лица са в съучастие, с общност на умисъл по отношение на присвояването.

Кметицата на общината е привлечена към наказателна отговорност за това, че през 2014 година в качеството й на длъжностно лице е съставила документ - декларация, в който е удостоверила неверни обстоятелства, с цел да бъде използван този документ като доказателство за тези обстоятелства.  

Неверените обстоятелства се състояли в твърдението, че проектът с предмет  „Преустройство на първи етаж на Разширение на училище кв. 72, град Златица“ не е финансиран от друг източник, различен от Публична инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие“ .

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама