Стартира световното първенство по шахмат за затворници

15:46, 19 юли 19 / Свят 25 1246 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 5 и 6 август ще се проведе неофициалното световно първенство по шахмат за затворници. Събитието се очаква с интерес от затворниците в шест страни, които вече подготвят дебюти и ендшпили.
Шахматно лого стана за смях
Потвърждение са дали затворническите администрации от страни като Испания, Армения, САЩ, Бразилия, Англия, Русия и има предварително съгласие от Беларус.

Състезателите в раирани костюми няма да излизат от изправителните заведения, а партиите ще се играят в интернет на четири виртуални дъски.

Подобни състезания се провеждат от 2013 година насам, като доминацията очаквано е на руските затворници, тъй като страната има традиции в шахмата. През 2016 година те съкрушиха побратимите си по съдба от САЩ с 12:2 победи.

В Русия редовно се провеждат шампионати по шахмат сред затворниците.

Тази година в него можеха да вземат участие и скандалните футболисти Александър Кокорин и Павел Мамаев, които са настанени в колония №4 в Белгородска област за участие в скандал от октомври м.г., когато се сбиха с водещ от телевизията, а след това и с висш държавен чиновник.

В първенството на осъдените в Русия са се включили над 20 000 участници от над 700 изправителни заведения, пише РИА Новости.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама