Бизнесът продължава да настоява за оставка на шефа на НЕК

15:50, 19 юли 19 / Икономика 25 1376 Topnovini
1

Работодателските организации не са променили своята позиция и продължават да искат оставката на изпълнителния директор на Националната електрическа компания /НЕК/ Петър Илиев.

"Ние подготвяме и други жалби освен тази, която внесохме. Те са в КЗК и в КЕВР", каза председателят на Управителния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал в България /АИКБ/ Васил Велев пред журналисти в сградата на КНСБ, съобщава БТА.

Бизнесът все още иска оставката на Петър Илиев като директор на НЕК

В отговор на въпрос как ще коментира освобождаването на целия съвет на директорите и досегашния изпълнителен директор на Българския енергиен холдинг /БЕХ/ Петър Илиев от енергийния министър Теменужка Петкова, Велев изрази мнение, че БЕХ не трябва да се управлява от дъщерните си дружества, както се случва в момента. Според него холдингът трябва да управлява дъщерните си дружества, а не те него. 

Теменужка Петкова: Сега не е моментът за приемане на оставка на директора на НЕК

Васил Велев добави, че БЕХ трябва да управлява и предлагането на електроенергия в страната. Той се аргументира, че това е необходимо, за да не се стига до това да има два пъти повече мощности, отколкото се потребяват, но в същото време да има дефицит на електроенергия.

Теменужка Петкова освободи трима директори от БЕХ

Това води до високи цени на електроенергията, което води до по-ниски доходи за хората и по-високи цени на стоките и забавяне на икономическия растеж.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани