БАБХ забранява предлагането на свинско месо на фермерските пазари в страната

15:28, 19 юли 19 25 1315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Забранява се предлагането на прясно свинско месо, месни заготовки и месни продукти, съдържащи свинско месо на регистрираните фермерски пазари в цялата страна, съобщиха от пресцентъра на БАБХ. 

Във връзка с епизоотичната обстановка в страната по отношение на заболяването Африканска чума по свинете, Българската агенция по безопасност на храните налага по-строги мерки, свързани с предлагането на продукти от свинско месо.

В борбата срещу чумата: Въвеждат се 20-километрови карантинни зони

БАБХ прилага всички мерки в съответствие с действащото законодателство. Конкретните мерки, описани в заповед на изпълнителния директор на БАБХ са с оглед превенция и ограничаване разпространението на болестта чрез продажбата на прясно свинско месо и сурови продукти от свинско месо с неизяснен произход.

Инспекторите от отдел „Контрол на храните”, от съответните областни дирекции по безопасност на храните към БАБХ, ще извършват засилен постоянен официален контрол на фермерските пазари в дните, в които те се провеждат.

При проверките ще се следи  за спазването на настоящата заповед, а при констатиране на нарушения и несъответствия ще се предприемат предвидените в законодателството административни и административно-наказателни мерки.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама