Горанов: Не могат да се постигнат катастрофални последици от изтеклите данни от НАП

15:08, 19 юли 19 / Политика 25 309 Topnovini
1

''Неверни са твърденията на БСП, че от изтеклите данни от НАП могат да се постигнат катастрофични последици.'' Това каза министърът на финансите Владислав Горанов във връзка с декларацията на Корнелия Нинова по повод хакерската атака в НАП, предаде Агенция "Фокус".

БСП настоява президентът да свика КСНС заради пробива в НАП

"Опитът да се създават страхове има дългосрочни последици. Ако вашата цел е да омаскарите управлението на ГЕРБ, винаги в политическите ходове трябва да имате предвид, че ако крайната ви цел е вие да управлявате, трябва нещо да остане", допълни още Горанов. 

Горанов допълни, че няма оправдание за пробива в НАП, но по-голям обхват от населението беше засегнато от сриването на банковата система през 90-те.

Горанов: Директорът на НАП е изключително добър професионалист - имам й доверие за всичко

"Изказването е достатъчно сериозно и няма оправдание за пробива в базата данни на Приходната администрация. Според мен по-голям обхват на българското население беше засегнато от кризата през 90-те години, от които се срина банковата система и доларът достигна 3000 лв.", каза Горанов. 

"Всеки опит да се прави политика от всичко, се превръща в един бумеранг, който сваля качеството на политическия дебат въобще. Обществото става по.неуспешно, а както добре отбелязахте ние ставаме тук в тази зала все по-самодостатъчни. Не омаловажавам кризата, извинявам се още веднъж на всички български граждани, чиято информация беше разпространена", каза още Горанов. 

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани