Индиец намери тигрица в леглото си след наводнение

12:15, 19 юли 19 / Свят 25 1472 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Тигрица, която избяга от резерват в Индия в пострадалия от наводненията щат Асам, бе открита да си почива на легло в къщата на местен жител.

Смята се, че тя е избягала от националния парк Казиранга, където през последните дни са загинали 92 животни в резултат на тежки наводнения.

Длъжностни лица от група за опазване на дивата природа пристигнаха в къщата и насочиха тигрицата обратно към дома ѝ – джунглата.

Според Индийския фонд за диви животни (WTI), тигрицата за първи път е забелязана до магистрала в четвъртък сутринта, на около 200 метра от националния парк.

Вероятно е била обезпокоена натовареното движение по пътя и в крайна сметка е потърсила убежище в къщата, която се намира близо до магистралата.

Ратин Барман, който ръководи спасителната операция, каза, че тигрицата е влязла в къщата - която е до магазин - в 07:30 часа местно време и е спала през целия ден.

"Тя беше много изтощена и е имала дълга сладка дрямка", каза той пред BBC.

Собственикът на къщата, Мотилал, който също притежава съседния магазин, избягал от къщата заедно с членовете на семейството си, веднага щом видял, че тигрицата влиза.

"Голямото нещо е, че никой не я безпокои, за да може да почива. Има много уважение към дивата природа в този регион", каза Барман.

"[Мотилал] казва, че ще запази чаршафа и възглавницата, на които тигрицата е почивала."

По-късно служителите на WTI са били извикани на мястото и са започнали да подготвят безопасен път за бягство за господарката на джунглата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама