Валери Симеонов: В сърцата на всеки от нас най-големият светец остава Васил Левски

16:49, 18 юли 19 / Политика 25 1309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Днес се навършват 182 години от рождението на най-великия българин Васил Иванов Кунчев. Искам да поздравя всички вас, цяла България с този ден. Да ви призова да преклоним глава пред делото на Васил Левски, който извърши революционна промяна в мисленето на хората от 19 век, променяйки изцяло стратегията на четническата съпротива и на спонтанната индивидуална борба срещу поробителите на България. И създавайки комитет след комитет, по села и градове – създаде основата на организираното революционно движение в България“.

Това заяви Валери Симеонов от парламентарната трибуна днес в декларация от името на ПГ на „Обединени патриоти“. 

Илияна Йотова: Левски зове към единение, а не към отчуждение

„В резултат на основата, положена от Васил Левски беше извършена, няколко години след смъртта му, и мечтаната дейност по организирането и провеждането на Априлското въстание, предизвикало Руско-Турската война и довело до свободата на България“, каза още Валери Симеонов.

Премиерът Бойко Борисов отдаде почит към Апостола на свободата

По думите му благодарение на този велик българин всички ние днес имаме невероятното щастие да сме в своята родина, да се наричаме българи и да говорим на български език.

За съжаление, през тази година Светият синод писмено отказа да канонизира най-великия българин за светец. Независимо от това, аз мисля, че в сърцата на всеки един от нас най-големият български светец е Васил Левски. Поклон пред паметта му!“, заяви Валери Симеонов пред народните представители днес.

Цвета Караянчева: Васил Левски живя с безстрашието на свободен човек

По-късно лидерът на НФСБ Валери Симеонов, зам.-председателите на патриотичната формация – Валентин Касабов, Борис Ячев и Данчо Хаджиев, народните представители Христиан Митев, Георги Колев, Росен Живков, Петър Петров, както и областният координатор Венера Тодорова поднесоха венци и цветя пред паметника на Васил Левски.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама