Младен Маринов: Развитието на трансграничното сътрудничество е важен фактор за гарантиране на сигурността

16:35, 18 юли 19 / Политика 25 326 Topnovini
1
2
3
4
5

''Развитието на трансграничното сътрудничество е важен фактор за гарантиране на сигурността на европейските граждани'', това каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов по време на участието си в неформалното заседание на Съвета „Правосъдие и вътрешни работи“ в Хелзинки.

В контекста на изведената от неформалното заседание тема за бъдещето на вътрешната сигурност в ЕС министър Младен Маринов подчерта значението на работещото трансгранично сътрудничество, както и прилагането на съществуващия инструментариум за това.

Цацаров, Маринов и Горанов с награди заради борбата срещу контрабандата

''Европейските агенции трябва да запазят и да развиват основната си мисия – да подпомагат държавите членки в изпълнението на приоритетите от дневния ред на ЕС. Тази подкрепа е особено значима по отношение на оперативната съвместимост, обучението и развитието на модерните технологии'', посочи вътрешният министър.

В рамките на проведената сесия, свързана с бъдещето на миграционната политика в ЕС, министър Маринов изтъкна необходимостта от реформа в областта на убежището и създаване на механизъм, с който да се подобри управлението на миграционния процес  за предотвратяване на бъдещи кризи, от една страна, и адекватно овладяване вече възникнали такива, от друга.

Той определи като ключов елемент в дискусията справедливото споделяне на тежестите и съотношението между солидарност и отговорност.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани