Новият план на Вашингтон: Мигрантите имат 15 дни, за да докажат нуждата си от убежище - или да напуснат САЩ

15:57, 18 юли 19 25 792 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сенатори от Демократическата и Републиканската партия съгласуваха решение, което да даде възможност на семействата на мигрантите в срок от 15 дни да докажат, че заслужават убежище - или да бъдат изпратени обратно у дома, съобщава американското издание Washington Examiner, цитирано от "Фокус".

Наричана операция „Безопасно завръщане”,  инициативата предвижда предоставяне на мигрантите на правна и медицинска помощ, преводачи и многократни изслушвания с длъжностни лица, за да докажат, че имат „основателен страх“от завръщането си у дома, ключът към спечелване на убежище.

Но ако молбите им бъдат отхвърлени от съдия - и обикновено това се случва в 80% -90% от случаите - мигрантите ще бъдат връщани в родините си. 

Програмата няма да изисква нови закони или правила и ще позволи прехвърлянето на средства към засегнатите райони на границата. Лицата, бягащи по политически причини или други правни проблеми няма да отговарят на условията за операция „Безопасно връщане“.

Целта на програмата ще бъде да се ускорят съображенията за предоставяне на убежище и да се ограничи допускането в страната на нелегални лица, които нямат право на убежище. Представител на комисията подчерта: „Важно е да се обърне внимание на истинските стимули, които ги карат да предприемат коварното пътуване и да дойдат тук, натоварвайки без това претоварената ни система“.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама