Заев: Всички нелегални обекти в Охрид трябва да бъдат разрушени

15:22, 18 юли 19 / Свят 25 1272 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев обяви, че ще отнеме правомощията на община Охрид, ако кметът Константин Георгиевски не изпълни инструкциите на ЮНЕСКО и не разруши нелегалните обекти на съветника Нефи Усеини и още общо 1076 нелегално изградени обекти, съобщи Танюг, предаде БГНЕС.

Както съобщи порталът А1 Заев заяви, че всички нелегални обекти трябва да се разрушат, тъй като това се изисква от закона, а допълнителна причина са препоръките на ЮНЕСКО.

,,Разговарях с кмета на Охрид и той трябва да постъпи в съответствие със закона. Ако не направи това, ще му отнема правомощията, както предупредих и кмета на Струга Рамиз Меркоч", заяви Заев на пресконференция в Скопие.

Нефи Усеини е общински съветник в Охрид, а също така е собственик на нелегално изграден обект в града. ЮНЕСКО на последната си среща в Баку, Азербайджан, взе решение Охридският регион да остане в списъка на световното културно наследство, но също така наложи на властите в Северна Македония да разрушат всички нелегално изградени обекти в този регион до февруари идната година.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама