Цацаров поиска да бъде отнето българското гражданство на египтянин и пакистанец

11:42, 18 юли 19 25 1285 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска да бъде отнето българското гражданство на един египтянин и един пакистанец, съобщиха от Прокуратурата. Това са

Магди Мохеб Камил Кассабгуи, роден в Кайро, Египет, придобил българско гражданство с  Указ от 23.08.2018 г., поради укриване от него на факти, които биха послужили като основание за отказ за придобиване на наше гражданство и неподдържане на инвестицията, станала основание за българско гражданство поне в минималния законов срок от две години.

Мустафа Мухаммад Хюсеин Хемани, роден в Карачи, Пакистан,  придобил българско гражданство с  Указ от 23.08.2018 г. , поради укриване от него на факти, които биха послужили като основание за отказ за придобиване на наше гражданство и неподдържане на инвестицията, станала основание за българско гражданство поне в минималния законов срок от две години.

И при двамата са открити основания за отмяна на придобитото българско гражданство, затова Цацаров е сезирал министъра на правосъдието, който да предложи до президента да издаде указ за отмяна на натурализацията.

Припомняме, че Върховната касационна прокуратура започна проверка по сигнали от ДАНС за допуснати нарушения в хода на процедурата по придобиване на гражданство, както и за неизпълнение на задълженията за поддържане на направени инвестиции, станали основание за получаване на българско гражданство.

През юни главният прокурор Сотир Цацаров  предложи да бъде отнето българското гражданство на трима руснаци и един казах -  Сергей Олегович Дружинин, Каир Закирович Рахимов, Владислав Леонидович Левицкий и Галина Олеговна Улютина.

Сотир Цацаров иска отмяна на гражданството на трима руснаци и един казах

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама