Тежка гума падна върху дете на площадка за фитнес във Велико Търново

20:50, 17 юли 19 25 1499 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Тежка гума от камион или трактор затисна 8-годишно момче в късния следобед днес във великотърновския парк "Дружба", предаде БГНЕС.

''На място веднага са пристигнали екипи на пожарната и на Спешна помощ. Тримата огнеборци, които пристигнали заварили, че хора от парка вече успели да извадят пострадалото момче изпод тежката гума и на свой ред го сложили внимателно на носилката, която пък била поета от линейката'', посочи комисар Красимир Кръстев, директор на РЗПБЗН.

Инцидентът станал в дъното на централния парк, на площадката за стрийт фитнес. Гумата е свободен компонент от самата площадка, на която тренират фитнес маниаците.

За инцидента потвърди заместник-кметът проф. Георги Камарашев.

„Свързах се с ръководството на болницата, момчето е докарано в съзнание, и контактно. Правят му се изследвания на корема и гръдния кош, за да се види дали има някакви други травми”, съобщи Камарашев.

Той допълни, че има и яснота от Районното управление на полицията за инцидента. „Става въпрос за седем-десетгодишни момчета, които отишли на специализираната площадка, видели гумата и започнали да я тътрят. Тя обаче затиснала едното от тях”, каза още Камарашев.

Заместник-кметът на Велико Търново не скри и възмущението си от липсата на отговорност от страна на родителите.

„Аз не мога да си обясня защо тези деца са оставени без надзор от родителите си през ваканцията. Лично аз утре ще издиря кои са родителите на това дете, тъй като те все пак носят отговорност за случилото се”, заяви той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама